آش جوی یزدی

0
26

آش جوی یزدی

حبوبات و جو را از چند روز قبل خیس کرده و چند بار آب آن‌ها را عوض کنید تا نفخ آن‌ها گرفته شود. در قابلمه آب ریخته و روی حرارت قرار دهید، وقتی آب جوش آمد حبوبات، جو و گندم را افزوده و حرارت را کم کنید تا مواد کاملاً پخته شود.

مواد لازم

نخود…………….. ۲۵۰ گرم

عدس…………… ۳۵۰ گرم

لوبیا قرمز…………. ۲۰۰ گرم

لوبیا چیتی…………….. ۳۰۰ گرم

جو……………. ۷۵۰ گرم

گندم…………….. ۱۰۰ گرم

سیرابی………………. ۱ کیلوگرم

پیاز برای پخت سیرابی…………….. ۱ عدد

زردچوبه…………….. برای پخت سیرابی مقداری

پیازداغ ……………….۴۰۰ گرم

نعناع داغ…………… ۲۰۰ گرم

نمک و زردچوبه…………. به مقدار لازم

آلبالو خشک…………… ۴۰۰ گرم

آلوترش ……………۳۰۰ گرم

برگه زردآلو……………. ۲۰۰ گرم

برگه هلو……………… ۲۰۰ گرم

رب انار………………. ۲۵۰ گرم

 بیشتر بخوانید:

آش گشنیز

 

 

روش‌تهیه

حبوبات و جو را از چند روز قبل خیس کرده و چند بار آب آن‌ها را عوض کنید تا نفخ آن‌ها گرفته شود. در قابلمه آب ریخته و روی حرارت قرار دهید، وقتی آب جوش آمد حبوبات، جو و گندم را افزوده و حرارت را کم کنید تا مواد کاملاً پخته شود، حدود ۵-۶ ساعت بعد سیرابی را که از قبل با پیاز و زردچوبه پخته‌اید اضافه کرده و پیازداغ و نعناع داغ را اضافه کنید، نمک و زردچوبه آش را بریزید (زردچوبه باید در پیازداغ تفت داده شده باشد). آش را مرتب هم بزنید تا لعاب دهد، سپس خشکبار را که از قبل خیس کرده‌اید اضافه کنید. صبر کنید تا آش جا بیفتد، بعد از چشیدن اگر لازم بود رب انار را بیفزایید.

نکته: در یزد این آش با جوترش که در این شهر کشت می‌شودپخته می‌شود.

منبع : شور و شیرین

منبع : زندگی آنلاین



ارسال یک پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید