ستاره هایی که در حسرت جام جهانی ماندند؛ از استقلالی محبوب تا آقای گل پرسپولیس

حضور و بازی کردن در جام جهانی، رویای همه ستاره‌ های فوتبال ایران محسوب می‌شود.

تیم ملی سال‌ها، در حسرت رسیدن به جام جهانی ماند و بازیکنان زیادی، فرصت حضور در این مسابقات را از دست دادند.

به گزارش «شایانیوز» و به نقل از فوتبال۳۶۰؛ ستاره‌های دیگری هم بودند که بخاطر حاشیه‌های مختلف یا مصدومیت، در انتخابی جام جهانی شرکت کردند و مجبور شدند مرحله نهایی را، از خانه تماشا کنند.

مهدی رحمتی

مهدی رحمتی رکوردی عجیب در فوتبال ایران دارد. در سه دوره انتخابی جام جهانی برای تیم ملی بازی کرده اما هیچوقت، مسافر این جام نشده است. رحمتی انتخابی جام جهانی ۲۰۰۶، یکی از دروازه‌بان‌های ایران بود و برای تیم ملی بازی هم کرد. نیمکت نشینی‌های پیاپی در استقلال لیگ پنجم اما، باعث شد برانکو ایوانکوویچ او را در لیست مسافران آلمان قرار ندهد. انتخابی جام جهانی ۲۰۱۰، رحمتی دروازه‌بان اصلی تیم ملی بود و ایران نتوانست جواز حضور در مرحله نهایی را کسب کند. رحمتی در انتخابی جام جهانی ۲۰۱۴ هم شماره یک ایران محسوب می‌شد اما در تصمیمی عجیب، برای مقطعی از تیم ملی خداحافظی کرد و کارلوس کی‌روش، دیگر حاضر نشد او را دعوت کند.

وریا غفوری

برای سال‌های زیادی، او و رامین رضاییان رقبای بازی در سمت راست تیم ملی بودند. جام ملت‌های آسیا ۲۰۱۵، غفوری بیشتر از رضاییان مورد توجه کی‌روش قرار داشت. بازی‌های انتخابی جام جهانی ۲۰۱۸، رضاییان به نفر اول سمت راست ایران تبدیل شد. وریا لیگ هفدهم، بیشتر بازی‌ها در استقلال به عنوان وینگر بازی کرد و به همین دلیل، کی‌روش او را در لیست دعوت شده‌های جام جهانی ۲۰۱۸ قرار نداد. پس از جدایی کی‌روش، دراگان اسکوچیچ تصمیم گرفت روی نام غفوری و رضاییان خط قرمز بکشد. با بازگشت کی‌روش، رضاییان به تیم ملی برگشت اما غفوری که افت کرده و به فولاد رفته بود، دیگر به اردوی ایران دعوت نشد.

پرویز قلیچ‌خانی

درباره اینکه چه کسی بهترین بازیکن تاریخ فوتبال ایران است، بحث‌های زیادی وجود دارد اما قدیمی‌ترها، معمولا به پرویز قلیچ‌خانی رای می‌دهند. بازیکنی چند پسته و باهوش، که سه بار همراه ایران قهرمان جام ملت‌های آسیا شد. انتخابی جام جهانی ۱۹۷۴، قلیچ‌خانی در بازی رو در رو با استرالیا دو گل زد و با این حال، تیم ملی در مجموع ۳-۲ باخت و حذف شد. جام جهانی ۱۹۷۸، ایران برای اولین بار به جام جهانی صعود کرد و این بار، نام قلیچ‌خانی به دلایل غیرورزشی از لیست تیم ملی خط خورد.

محمد پنجعلی

محمد پنجعلی یکی از بهترین مدافعان ایران، در سال‌هایی بود که تیم ملی هیچوقت به جام جهانی نمی‌رسید. پنجعلی در اوج جوانی، به لیست اولیه تیم ملی برای جام جهانی ۱۹۷۸ دعوت شد اما در لیست نهایی قرار نگرفت. انتخابی جام جهانی ۱۹۸۲ و ۱۹۸۶، ایران بخاطر جنگ تحمیلی شرکت نکرد و انتخابی جام جهانی ۱۹۹۰ هم پنجعلی و دوستانش در اعتراض به پرویز دهداری از تیم ملی استعفا دادند. در نهایت ایران باز هم، نتوانست به جام جهانی برسد و کارنامه ملی پنجعلی، بدون بازی در جام جهانی به پایان رسید.

مجتبی محرمی

خاطرات مجتبی محرمی در فوتبال ایران، تلفیقی از توانایی‌های فنی فوق العاده و اخلاق عجیب این بازیکن است. محرمی انتخابی جام جهانی ۱۹۹۰، برای ایران بازی کرد و تیم ملی نتوانست به مرحله نهایی برسد. انتخابی جام جهانی ۱۹۹۴ را، در اوج دوران فوتبالش بخاطر محرومیت از دست داد و ایران در رسیدن به جام جهانی ناکام ماند. محمد مایلی‌کهن، مجتبی محرمی را به جام ملت‌های آسیا در سال ۱۹۹۶ دعوت کرد ولی تحمل اخلاق او را نداشت و محرمی، نتوانست ایران را در انتخابی جام جهانی ۱۹۹۸ همراهی کند.

سیروس قایقران

برای دهه‌ها، سیروس قایقران موفق‌ترین بازیکن فوتبال ایران بدون حضور در پرسپولیس و استقلال بود. قایقران در خط هافبک تیم ملی، بازی‌هایی درخشان انجام داد و با این حال، حضور در جام جهانی را تجربه نکرد. انتخابی جام جهانی ۱۹۸۶، ایران بخاطر جنگ غایب بود و انتخابی جام جهانی ۱۹۹۰، تیم ملی پس از حاشیه‌های زیاد نتوانست به این جام صعود کند. قایقران سه سال بعد خداحافظی از فوتبال، در تصادف رانندگی درگذشت.

ناصر محمدخانی

برای پرسپولیسی‌ها ناصر محمدخانی، دلخوشی‌شان در روزهای جنگ تحمیلی بود. همین جنگ اما، رویای بازی در جام جهانی را از محمدخانی گرفت. محمدخانی سال‌هایی ستاره اول فوتبال ایران محسوب می‌شد که تیم ملی بخاطر جنگ نتوانست در انتخابی جام جهانی ۱۹۸۲ و ۱۹۸۶ شرکت کند. آخرین روزهای محمدخانی در تیم ملی، با استعفای دست جمعی بازیکنان بخاطر اختلاف با دهداری همراه شد. موضوعی که پایانی تلخ برای دوران ملی محمدخانی ساخت.

علیرضا نیکبخت واحدی

ترکیبی از بدشانسی و حاشیه‌های زیاد، فرصت حضور در جام جهانی را از نیکبخت واحدی گرفت. نیکبخت انتخابی جام جهانی ۲۰۰۲، یکی از ستاره‌های ایران و بازیکن محبوب میرسلاو بلاژویچ بود. تیم ملی با وجود بازی‌های خوب، در رسیدن به جام جهانی ناکام ماند. جام جهانی ۲۰۰۶، نیکبخت بخاطر مصدومیتی پر سر و صدا در لیست نهایی ایران قرار نگرفت. در سال‌های بعد، نیکبخت افت کرد و در انتخابی جام جهانی ۲۰۱۰، از تیم ملی کنار گذاشته شد.

مجتبی جباری

مصدومیت، بخش پررنگی از دوران فوتبال مجتبی جباری بود. ستاره‌ای که بخاطر همین مصدومیت‌ها، به موفقیتی در حد توانایی‌هایش نرسید. جباری لیگ پنجم، ستاره استقلالی بود که قهرمان لیگ برتر شد. در پایان فصل، او می‌توانست یکی از مسافران جام جهانی ۲۰۰۶ باشد و مصدومیت، جلوی این اتفاق را گرفت. انتخابی جام جهانی ۲۰۱۰ برای ایران بازی کرد و تیم ملی، نتوانست به مرحله نهایی برسد. کارلوس کی‌روش در بازی‌های انتخابی جام جهانی ۲۰۱۴ زیاد به جباری بازی می‌داد اما ناگهان اختلافات بین این دو نفر، باعث شد جباری از تیم ملی خداحافظی کند و شانس حضور در این جام را هم از دست بدهد.

فرهاد مجیدی

دوران فوتبال باشگاهی و ملی فرهاد مجیدی، دو روی یک سکه است. مجیدی را می‌توان محبوب‌ترین بازیکن تاریخ استقلال دانست. گلزنی که یکی از موفق‌ترین ایرانی‌ها در لیگ قهرمانان آسیا هم محسوب می‌شود. در تیم ملی اما، مجیدی هیچوقت به آرزوهایش نرسید. مجیدی در انتخابی جام جهانی ۱۹۹۸ سابقه دعوت به تیم ملی را داشت اما در لیست نهایی، برای اعزام به این مسابقات قرار نگرفت. انتخابی جام جهانی ۲۰۰۲، ۲۰۰۶ و ۲۰۱۰ هم مربیان ایران اعتقادی به او نداشتند. پرونده مجیدی در تیم ملی، بدون حضور در جام جهانی و جام ملت‌های آسیا بسته شد.

فرشاد پیوس

آقای گل همیشگی پرسپولیس هم، یکی از ستاره‌های نسل سوخته فوتبال ایران بود. پیوس زمانی ستاره شد که ایران، بخاطر جنگ تحمیلی در انتخابی جام جهانی ۱۹۸۶ شرکت نکرد. انتخابی جام جهانی ۱۹۹۰، او به ستاره تیم ملی تبدیل شد اما ایران خوب نتیجه نگرفت. پیوس انتخابی جام جهانی ۱۹۹۴ را هم بخاطر محرومیت از دست داد و تیم ملی، باز هم نتوانست به مرحله نهایی برسد. دوران ملی پیوس، بدون دیدن جام جهانی تمام شد.

منبع : شایا نیوز

مطلب پیشنهادی

2003949

روز معلم ۱۴۰۳ چه روزی و چند شنبه است + تاریخ، متن و عکس

در این پست روز معلم ۱۴۰۳ چه روزی و چند شنبه است + تاریخ، متن …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *